Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

ALPA - Masáží k lepšímu výkonu i uvolnění 4.díl

Nemusíte mít zrovna v nohách půlmaraton. Někdy dá svalům zabrat i mnohem kratší trasa. Pokud se sportovci příliš ponoří do svého tréninku, často zapomínají na dostatečnou regeneraci a odpočinek.

Nemusíte mít zrovna v nohách půlmaraton. Někdy dá svalům zabrat i mnohem kratší trasa. Pokud se sportovci příliš ponoří do svého tréninku, často zapomínají na dostatečnou regeneraci a odpočinek.

4. Jakou masážní emulzi vybrat?

Je třeba nezapomínat, že právě přípravné a zotavné procesy jsou stejně důležité jako samotný trénink. Pokud se snažíte o maximální výkony, trénink rozhodně nezapomínejte doplňovat odpočinkem.   

Dejte tělu možnost a čas na dostatečnou regeneraci. Díky ní bude vaše tělo ideálně připraveno na další sportovní výkon a současně omezíte riziko poranění. Pro regeneraci organismu je ideální sportovní masáž. Jako masážní prostředky bývají často používány masážní emulze - chladivé nebo hřejivé. Nevíte, kdy a která se používá? Řekněme si o nich více.   

Před námahou zahřát 
Hřejivá emulze je určena k přípravné masáži svalů před sportovním výkonem. Již krátká masáž připraví svaly na zvýšenou námahu a regeneruje zatuhlé svalstvo. K tomuto účelu se hodí hřejivá emulze ALPA se zázvorem a bylinnými extrakty, zázvorový extrakt a kafr mají výrazně hřejivé a prokrvující účinky na svaly. Vhodný je také koňský balzám hřejivý nebo Herbal hřejivý krém 250ml.   "Při jarních závodech, například ve Vestci, jsem používal hřejivou emulzi se zázvorem, a to hlavně na přední stehenní svaly a lýtka a na bederní páteř. Zejména pokud jsou svaly při závodě vystaveny chladu, je třeba je před námahou dostatečně zahřát. Toto prohřátí si závodníci velice chválili," říká masér Petr Šubr ze zázemí masérského stanu ALPA, který je součástí každého závodu Cyklomaraton a Night Run.   

Po sportu zchladit
 
Naopak po sportovním výkonu je třeba svaly uklidnit a zchladit. Chladivá emulze ALPA s mentolem a bylinnými extrakty je vhodná pro uvolňující masážpo sportovní a fyzické námaze. Obsažená silice z jedle sibiřské a mentol napomáhají prokrvení pokožky, uvolnění a regeneraci svalů. Mentol má výrazné chladivé a zklidňující účinky. Emulze také obsahuje kreatin, který urychluje regeneraci a pomáhá zlepšit fyzickou kondici. Vhodný je také chladivý Alpa sport gel, který ulevuje od bolesti svalů i kloubů, působí proti zánětů, prokrvuje a současně příjemně chladí. Navíc obsahuje kreatin, který se podílí na celkové regeneraci.   

A jaké další extrakty jsou pro svaly přínosné? Řekneme si v příštím díle.  

www.alpa.cz

Masážní přípravky ALPA - léty ověřená kvalita za rozumnou cenu
 
ALPA nabízí rozsáhlou řadu masážních přípravků ve skvělé kombinaci ceny a kvality ověřené stoletou tradicí. Legendu francovku ALPU zná jistě každý, dostupná je však také v několika speciálních variantách: Lesana, Kaštan, Kostival, Arnika a Hřebíček. Masážní krémy, gely a emulze používají profesionální maséři, ale především jsou již po generace oblíbeny pro domácí použití. Masážní krémy dodají pokožce hebkost a vláčnost, jsou vhodné při namožení svalů a kloubů. Masážní gely se skvěle vstřebávají, přinášejí osvěžující a uklidňující účinky. Masážní emulze přispějí k prokrvení svalů a přinášejí chladivý nebo hřejivý efekt. 

Další informace najdete na Alpa.cz. 

Sdílet