Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Brno dalo běžeckému závodu Night Run výbornou atmosféru

Ojedinělou sportovní akci přivítala v sobotu 16. srpna Brněnská Riviéra. Nočního běžeckého závodu GP Batteries Night Run 2014 se zúčastnilo na sedm stovek startujících.

Ojedinělou sportovní akci přivítala v sobotu 16. srpna Brněnská Riviéra. Nočního běžeckého závodu GP Batteries Night Run 2014 se zúčastnilo na sedm stovek startujících.

Rostoucí popularita běhu ukazuje na příznivý fakt, že lidé chtějí něco dělat pro své zdraví. Někdo chce zhubnout, jiný se chce dostat do kondice, jiný si během zase čistí hlavu od problémů každodenního života. S různými pohnutkami, ale se stejným cílem se o uplynulém víkendu sešli příznivci běhání a zdravého životního stylu v Brně.

Zázemí nočnímu běžeckému závodu GP Batteries Night Run Brno, který byl již třetí zastávkou celoročního seriálu, poskytla Brněnská Riviéra. Na oblíbeném koupališti, které je cílem Brňanů především v parných letních dnech, využili sportovci výborného zázemí včetně šaten, úschovny věcí, toalet a sprch. Na Riviéře byl také start a cíl závodů na 5 a na 10 kilometrů a probíhaly tu také dětské závody RWE Kids Cup.

V Brně se o víkendu konala také slavná Grand Prix, která do města přilákala na 200 tisíc sportovních fanoušků. Atmosféra v GP Batteries Night Run Brno se však s tou na brněnském velodromu mohla směle rovnat, neboť sedm stovek běžců na trati podporovaly tisíce fanoušků. Hlavní závod GP Batteries Night Run na 10 kilometrů odstartoval v půl deváté a pět minut poté se na start vydali také účastníci pětikilometrového AVON Růžového běhu. Za každého účastníka AVON běhu putuje na konto AVON boje proti rakovině prsu 100 Kč na prevence, pomoc nemocným ženám a další výzkum tohoto onemocnění.

Vítězem hlavního závodu na 10 km se stal Vladimír Srb (Běžec Vysočiny Jihlava) před Vítem Ryškou (VSK Uni Brno) a Radomírem Bursou (Trilife Zlín). Mezi ženami si pro zlato doběhla Marcela Rambová (GoMango) před Ivanou Martincovou (Moravská Slavia Brno) a Markétou Horáčkovou (SK Meteor Brno).
 
Více informací o nočních bězích GP Batteries Night Run najdete na stránkách www.night-run.cz

Výsledky GP Batteries Night Run Brno

10 km - muži
1. Vladimír Srb (Běžec Vysočiny Jihlava) 32:50
2. Vítem Ryška (VSK Uni Brno) +1:13
3. Radomír Bursa (Trilife Zlín) +4:07
4. Lukáš moselský (Coach Ivana) +4:28
5. Jan Kocek +5:00
 
10 km - ženy
1. Marcela Rambová (GoMango) 41:59
2. Ivana Martincová (Moravská Slavia Brno) +0:21
3. Markéta Horáčková (SK Meteor Brno) +2:18

5 km - muži
1. Matouš Vrzala (GP Power Team) 17:47
2. Jiří Rypka (Inkospor) +0:46
3. Jiří Balihar (Balini) +1:12

5 km - ženy
1. Veronika Haluzová (Ekol Team) 22:06
2. Kateřina Miškeříková +1:08
3. Martina Ošťádalová (Kabelky) +1:11

Sdílet

Galerie