Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Christmas Run v Praze ovládli otužilý běžec a německá závodnice

Dlouho před startem byl vyprodaný závěrečný závod ČEPS CHRISTMAS RUN PRAHA. Závod nedaleko od Staroměstského náměstí nabídl parádní atmosféru, ale i chladné počasí. Přesto vítězný Adrien Zámečník běžel v šortkách a nátělníku.

Dlouho před startem byl vyprodaný závěrečný závod ČEPS CHRISTMAS RUN PRAHA. Závod nedaleko od Staroměstského náměstí nabídl parádní atmosféru, ale i chladné počasí. Přesto vítězný Adrien Zámečník běžel v šortkách a nátělníku.

 

Dlouho před startem byl vyprodaný závěrečný závod ČEPS CHRISTMAS RUN PRAHA. Závod nedaleko od Staroměstského náměstí nabídl parádní atmosféru, ale i chladné počasí. Přesto vítězný Adrien Zámečník běžel v šortkách a nátělníku.

Kdyby to šlo, našlo by si cestu na start v Praze určitě daleko více běžců a běžkyň, kapacita ale není nafukovací a tak se tentokrát mohli radovat ti, kteří nenechali přihlašování na poslední chvíli. Na místě už bylo možné přihlásit jen děti do závodu KAPKA NADĚJE KIDS CHRISTMAS RUN na 700 metrů, ten startoval hodinu před hlavním závodem. Odstartovala ho Aneta Vignerová, Miss ČR 2019.

Po šesté hodině večerní ale už začala společná rozcvička, která byla tentokrát potřeba a zatímco dobrovolníci v úschovně pořád přebírali zavazadla (kapacita 500 uschovaných tašek se ukázala jako naprosto dostačující), první běžci už se řadili do startovních koridorů. Před startem v půl sedmé večer ještě začalo mírně sněžit a závod byl tedy vánoční se vším všudy. „Mě byla největší zima při čekání na start. V závodě to bylo rychlé, tam už to bylo v pohodě,“ hodnotil počasí Miloš Madron, v cíli druhý v kategorii M40.

Co většina běžců uvítala, byl fakt, že na trati sníh nebyl a závod byl tak nejen rychlejší, ale také bezpečnější. S trasou o délce necelých pět kilometrů vedoucí od Rudolfina podél řeky na Štvanici a zpět si nejrychleji poradil dvacetiletý Adrien Zámečník. Běžel díky podpoře školy, také v kolonce klub bylo uvedeno ČVUT-FJFI. Nejvíce ale zaujal oblečením, měl na sobě totiž bílé šortky a nátělník. „Jsem poměrně otužilý, tak běhám na lehko, abych tahal co nejmenší váhu. Při běhu se docela zahřívám, ale dneska nemohu říct, že by mi nebyla zima,“ řekl v cíli s úsměvem dvacetiletý běžec.

Původně čekal, že závod v Praze povede v ulicích, ale na startu nebyl nijak překvapen, trať si před závodem prohlédl a pak jí prolétl v čase 15:54.77. „Bylo to pěkné, podél Vltavy. Na to, že tady bylo 1500 lidí, jsem vítězství nečekal, jsem spokojený,“ zhodnotil před vyhlašováním výsledků, stále oblečený jen v kraťasech. Na vyhlašování výsledků pak svlékl i mikinu a na nejvyšším stupni stanul oblečený tak, jak běžel.

Druhý doběhl v čase 16:20.16 Miroslav Burian z CEPro Teamu, tradiční účastník akcí pořadatelského týmu EVENT MEDIA. „Naprostá spokojenost,“ netajil se v cíli se svými pocity. O dalších dvacet vteřin zpět (16:40.31) byl Jan Rada (Sportisimo Hvězdy – Štefko Running Team), rovněž tradiční účastník závodů Night Run a Winter Run a hlavně pak vítěz kategorie veteránů. Na stupně vítězů tak mohl vystoupat Milan Krejčík, rovněž člen klubu Sportisimo Hvězdy. V době vyhlašování výsledků ho však moderátor hledal marně. Nejrychlejším v kategorii M50 pak byl Eduard Šiman (ČEPS) v čase 19:24.36, o kategorii výše nikdo neměl na Karla Šambergera z Gerlova (23:55.95).

Stejně jako Miroslav Burian byla druhá jeho přítelkyně Lenka Švábíková, rovněž z CEPro Teamu. „Byla jsem druhá jen v kategorii, celkově třetí,“ upřesnila v cíli sympatická dívka, která je známá jako specialistka na běhy do schodů a v Praze zaběhla čas 19:37.56. S počasím problémy neměla. „Mně zase tak velká zima nebyla, já to čekala horší. Myslela jsem, že bude pod nulou a třeba i sníh, takže mně se běželo dobře a bylo mi ke konci i horko,“ dodala. Před ní doběhla o necelých dvacet vteřin rychlejší Ivana Vávrů z klubu TJ VTŽ Chomutov, rovněž tradiční účastnice. Nejrychlejší ženou ze všech ale byla německá běžkyně Ulrike Schwable (ASC Marktrodach), která se v čase 18:14.14 prosadila na jedenácté místo absolutně. V kategorii Z50 byla nejrychlejší Barbora Radová ze Štefko Running Teamu (20:38.61) a kategorii Z60 ovládla Drahomíra Popravcová z Kežmarku, zaběhla čas 20:58.52.

Poslední závod Night Run 2018 s přívlastkem Christmas je tak minulostí, všichni účastníci už mají unikátní medaile se zlatým prasátkem doma, mnoho z nich má i slušivé oblečení s motivem letošního ročníku. Pořadatelé z EVENT MEDIA připravili ještě nezávodní společný výběh, který se odehraje v Hradci Králové už ve středu 19.12.2018. Zimní spánek ale nepřichází v úvahu, už dvanáctého ledna právě v Hradci Králové začíná seriál Winter Run 2019.

Sdílet