Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

CHRISTMAS RUN ROZBĚHAL OSTRAVU I MOST

Dvě akce za víkend. To byla pořádná výzva i pro zkušený pořadatelský tým EVENT media, závody v Ostravě a Mostě navíc dělila vzdálenost téměř pět set kilometrů.

Dvě akce za víkend. To byla pořádná výzva i pro zkušený pořadatelský tým EVENT media, závody v Ostravě a Mostě navíc dělila vzdálenost téměř pět set kilometrů.

V Ostravě se ČEPS CHRISTMAS NIGHT RUN konal letos již potřetí a na Prokešově náměstí se tak po setmění sešlo téměř šest stovek závodníků a závodnic. V tu chvíli už měla většina dětí za sebou svůj běh, Kapka naděje Kids Christmas run na jeden kilometr totiž startoval už ve čtyři odpoledne. Někteří mladí si ale, často po boku rodičů, zaběhli i hlavní závod na pět kilometrů.

Trasu vedoucí po obou březích řeky Ostravice si mohli tradiční účastníci závodů Night run a Winter run zčásti pamatovat, byla podobná té, ve které se téměř před rokem konal závod seriálu innogy Winter Run.

Poté, co se běžci přímo na náměstí pořádně rozcvičili pod vedením samotného Santa Klause, mohli se v pět hodin večer vydat na trať, která byla tentokrát bez sněhu. I mezi účastníky byla řada dvojníků Santa Klause, někteří měli i vousy, jiní „jen“ tradiční červenou čepičku.

Nejrychleji si s tratí poradil Kristian Zahraj (Mattoni freerun F-M a RMT), který cílem proběhl v čase 18:48.7, jen o 17.3 vteřin byl zpět Michal Vlček z VITALO Chocolatss. Ten vyhrál strhující souboj o druhé místo, třetí Robert Němeček z klubu Moravští šneci na něj ztratil jen šest desetin vteřiny. A další v cíli, Martin Ručka z SSK Vítkovice, doběhl jen o dalších pět vteřin zpět.

Kategorii M40 vyhrál Petr Hvolka z Kilpi Racing Teamu, měl čas 19:25.6 a další veteránskou kategorii vyhrál Miroslav Švec z Night run teamu. Čas 21:04.8 mu stačil na dvanácté místo celkově. Mezi šedesátníky pak vyhrál Pavel Holzner, doběhl na devětadevadesátém místě a nechal za sebou tak řadu mladších soupeřů.

Vítězka ženského závodu dodala celé akci mezinárodní punc, byla jí totiž v čase 21:11.2 Anna Korzeniowska z města Prudnik v polském Slezsku. Druhá byla Dominika Kraussová z Kilpi Racing Teamu, ta zaběhla čas 21:57.4 a na třetím místě se umístila devítiletá Anna Balážová. K času 23:16.2 jí pomohl otec Roman Baláž, jenž zároveň obsadil druhou příčku mezi padesátníky. V kategorii Z40 zvítězila Lucie Olejníčková z Mattoni FreeRun Olešná, v Z50 její kolegyně z Mattoni FreeRun Jana Picmousová a nejrychlejší ženou kategorie Z60 byla Jaroslava Indrová (Báječné ženy v běhu).

Pořadatelský tým se pak během necelých čtyřiadvaceti hodin přesunul na druhý konec republiky, do Mostu to nejrychlejší cestou trvá téměř pět hodin. Přestože se v tomto městě jednalo o první ročník ČEPS CHRISTMAS NIGHT RUNu, seriál Night Run místní už velmi dobře znají a pro medaili se zlatým prasátkem v cíli Vánočního běhu si doběhlo přes sedm stovek běžců a běžkyň.

Nejrychleji z nich proběhl trasu v parku Šibenik Daniel Sedlár (Krušnoman TT Litvínov), jeho čas byl 18:33.77. Ani ne za čtvrt minuty byl v cíli Ondřej Čáp z SK Dobruška. Jelikož se však přihlásil do kategorie Rodinných týmů, druhé místo na stupních vítězů patřilo Milanovi Veckovi (19:05.37) a třetí Michalovi Zbuzkovi z Unipetrolu Litvínov, ten zaběhl čas 19:21.65.

Nejlepším čtyřicátníkem byl dvanáctý Jaroslav Rösner (SK Osečná), v cíli v čase 21:10.33, jen o dvě pozice a zhruba deset vteřin za ním byl vítěz kategorie M50 Pavel Vodička. Vítěz nejstarší veteránské kategorie Karel Linhart pak doběhl v čase 22:40.56 na úctyhodném devětadvacátém místě.

Stejně tak parádní výkon předvedla Zuzana Rusínová (Complus), která se v cíli objevila hned po prvních pěti mužích a s časem 20:07.88 se jen těsně nevešla pod dvacet vteřin. O stříbrnou příčku pak bojovaly Anna Kindlová z Jägerteamu a Kateřina Balášová (Atletika Litvínov). Šťastnější byla první jmenovaná, v čase 21:33.92 vyhrála tento souboj o dvacet vteřin.

Jen o pár vteřin zpět pak byla nejrychlejší žena kategorie Z40 Jana Fílová z BK Běkodo Teplice. Hezký výkon předvedla i Zuzana Vítková – běžkyně z klubu Rozběháme Most byla v cíli za 22:16.67 na třiadvacátém místě celkově. Nejstarší veteránskou kategorii pak ovládla Eliška Vodvárková (Báječné ženy v běhu).

Pořadatelský tým EVENT media tak dva závody během dvou dní zvládl a nyní už se těší do Prahy. Na trať od Rudolfina vyběhnou závodníci v sobotu patnáctého prosince, ale už nyní je vyprodáno. Definitivní tečku za letošním rokem pak obstará běh v Hradci Králové, kde jsou pořadatelé doma. Běžci si ale příliš velkou pauzu nedopřejí, už 12. ledna právě v Hradci Králové začne seriál Innogy Winter Run 2019

Sdílet