Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Běžci v Ostravě rozsvítili Komenského sady

V sobotu 2. prosince byl v 17.00 hodin na Prokešově náměstí u Nové radnice odstartován 2. ročník závodu ČEPS Christmas Night Run Ostrava. Slavnostní náladu podpořila pěkná vánoční výzdoba náměstí a perfektní organizace závodu.

V sobotu 2. prosince byl v 17.00 hodin na Prokešově náměstí u Nové radnice odstartován 2. ročník závodu ČEPS Christmas Night Run Ostrava. Slavnostní náladu podpořila pěkná vánoční výzdoba náměstí a perfektní organizace závodu.

Závodníci se sešli na Prokešově náměstí již okolo 15. hodiny. V hale Nové radnice probíhala registrace přihlášených 610 závodníků ve všech vyhlášených kategoriích včetně nezávodního běhu pro děti do 12 let. Běh KIDS Christmas Run pořadatelé odstartovali v 16.00 hodin. 

 

V 16.45 se začali scházet závodnici hlavního běhu na 5 kilometrů pro kategorie -  ženy ve věku 12 - 39 let, 40 - 49 let, 50 - 59 let a kategorie nad 60 let. Rozdělení do stejných věkových kategorií byli i muži. Pořadatelé závodníkům zajistili startovní čísla, měřící jednorázový čip, originální medaili, tašku s dárky od partnerů závodu, občerstvení v cíli, v podobě SMS byly zaslány osobní výsledky, pro závodníky bylo zajištěno zdravotní zabezpečení.Závod se běžel na dobře připraveném okruhu v Komenského sadech s tím, že závodníci museli mít povinně svítilny v podobě čelovek, protože na většině trati byla naprostá tma. Závod se konal pod záštitou starostky městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Petry Bernfeldové, která se závodu osobně zúčastnila. Asi deset minut před samotným startem se běžci rozcvičili a připravili se na start.

 

Přesně v 17.00 hodin náměstek primátora města Ostravy Vladimír Cigánek závod odstartoval.Po doběhu do cíle všichni běžci obdrželi krásnou medaili a dostali občerstvení. Když doběhl do cíle poslední závodník, pořadatelé vyhlásili výsledky ve všech věkových kategoriích a v kategori rodinných týmů.

 

V hlavní kategorii 12 - 39 let zvítězili:

1. Tereza Novotná, Přerov 24:29,
2. Tereza Zemanová, Hobbit team 25:32,
3. Inge Galiová, Petrovice u Karviné 25:57

1. Martin Ručka, Ostrava 19:59,
2. Tomaš Wrona, Rychvald 20:15,
3. Michal Ostrejš, Ostrava 20:27.

„Jsem opravdu rád, že jsme se mohli setkat s tolika sportovci Ostravy a okolí. Poslední kategorie nad 60 let mě opravdu nadchla. Asi začnu běhat, abych se mohl příštích závodů zúčastnit. Organizace byla velmi dobrá, a to místo bylo opravdu velmi krásné, zasazené do vánoční výzdoby na Prokešově náměstí. Lidé, a nejen závodníci, byli z toho prostředí nadšení a velmi se jim líbilo,” řekl po vyhodnocení výsledků náměstek primátora města Ostravy Vladimír Cigánek.

Sdílet