Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

NN NIGHT RUN Hradec Králové opět překvapil

Vymodlené počasí, spousta známých jmen, účastnický rekord a úžasná atmosféra.

Vymodlené počasí, spousta známých jmen, účastnický rekord a úžasná atmosféra.

Takto se dá shrnout druhý závod série nočních běhu NN Night Run v Hradci Králové, který se odehrál tuto sobotu na Velkém náměstí v centru města.

Přiblížil se poslední dubnový víkend a s ním i druhý závod NN Night Run a Avon Běh proti rakovině prsu, tentokrát v Čechách. Již v pátek si závodníci mohli vyzvedávat svá startovní čísla a balíčky ve Sportisimu a mnoho z nich to opravdu využilo, aby si v sobotu mohli maximálně užívat atmosféru závodu a navštívit některý ze stánků našich partnerů.  V rámci vyzvedávání balíčků si běžci mohli také bezplatně změřit došlap u stánku Mizuno.

V sobotu ráno se na Velkém náměstí začalo rozrůstat zázemí plné stánků a zajímavých stanovišť. Většinou první kroky návštěvníků směřovaly opět k registraci. V den závodu se mohli hlásit děti na innogy Kids Cup nebo celé rodiny na nezávodní Bosch family Run o délce 2 Km. Po vyhlášení dětských závodů nesmělo chybět losování o sušičku značky Bosch. Věříme, že výherce měl velikou radost a sušička poslouží dle představ. Krom závodění si rodiny s dětmi přišly na své také v areálu. Pro ty nejmenší byl připraven skákací hrad, malování na obličej, taneční podložky, házení míčků a mnoho dalšího. I starší sportovci měli zajímavý program. Krom namasírování zdarma mohli navštívit výživového poradce v NN stanu, dát si kávu zdarma u Bosche, dát si nějaký dobrý drink, případně si odpočinout v relax zóně u stánku Čeps, který také půjčoval čelovky, neboť ty byly povinnou součástí nočních běhů. Pokud si někdo chtěl udělat fotku na památku, byly pro návštěvníky připraveny foto koutky.

Venku se pomalu začalo stmívat. Po pěkném vystoupení přišla na podium Hanka Kynychová, aby běžce rozproudila před hlavními závody. A že ji udělala opravdu poctivě. Hned po ní se v koridoru začali řadit závodníci na Avon Běh proti rakovině prsu o délce 5 km, jež byl vyprodán s účastí 600 běžců. Udělalo se již tradiční předstartovní selfie, tři, dva, jedna… a bylo odstartováno. Sotva vyrazil na trať i poslední účastník, start se opět zaplňoval, tentokrát těmi, kdo se rozhodli pro dvojnásobnou nálož kilometrů. Těch bylo stejné množství jako na krátké trase. Přesně ve 20:40 byl odstartován i poslední závod – NN Night Run a naše hostesky nedočkavě vyhlíželi prvního vítěze, aby mu mohli předat jedinečnou cílovou medaili. Po 19 minutách se k cíli řítil předjezdec s Miroslavem Burianem, který ovládl pěti kilometrovou trasu s minutovým náskokem před ostatními. Za ženy byla nejrychlejší Lenka Švábíková s časem 21:07. Pod 34 minutách jsme znali také vítěze závodu NN Night Run, kterým byl Michal Majoroš se startovním číslem 201. Táňa Metelková s obrovským náskokem proběhla cílem přesně po 36 minutách a 44 sekundách. Běhu se zúčastnil také nejstarší běžec Jiří Soukup, který byl také oceněn za svůj výkon nejen krásnou medailí, ale také balíčkem plným dárků, neboť si všichni obdivujeme jeho výkony a lásku k běhu.Byl tady závěr závodů – vyhlášení vítězů. Tradičně se postavili na bedny tři nejrychlejší běžci z každé kategorie. Dostali medaile a dárkové tašky, obrovské gratulace a samozřejmě uznalý potlesk spoluběžců. Věříme, že se vám sobotní den líbil tak jako nám.

Děkujeme a za dva týdny ahoj v Brně!

Sdílet

Galerie