Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

PŘÍBĚH TEUŠKY

DOPAD NEMOCI NA NÁS SE ANI NEDÁ POPSAT

DOPAD NEMOCI NA NÁS SE ANI NEDÁ POPSAT

Šestiletá Teodorka žije s maminkou Jitkou a starší sestrou Martinou v Táboře. Na konci roku 2015 si maminka všimla, že Teodorka začala o něco méně jíst a má stále plné bříško. Pro jistotu se s Teodorkou objednala k lékaři, který po sérii vyšetření a ultrazvuku diagnostikoval tumor ledviny.

Léčba byla zahájena okamžitě. Teuška byla hospitalizována ve Fakultní nemocnici v pražském Motole a nastoupila léčbu chemoterapií. Po pěti dnech se pak podrobila operaci. Nová vyšetření potvrdila vzácný typ nádorového onemocnění – sarkom ledviny.

20003020_tea6

Paní Jitka právě končila mateřskou dovolenou a starší dcera se chystala na závěrečné zkoušky na střední škole v oboru rekondiční a sportovní masér. Onemocnění Teušky naráz změnilo běh celé rodiny. Paní Jitka byla s dcerou pět měsíců v nemocnici, domů se podívaly pouze dvakrát na pár dnů. Starší dcera Martina se musela plně postarat sama o sebe. Odloučení od malé sestřičky a maminky nesla těžce. Udělala si řidičský průkaz, dárek k osmnáctým narozeninám, aby mohla za rodinou do Prahy jezdit.

20003020_tea3

„Otočil se nám svět o 100 %. Jsem s dětmi sama, po operaci pobírám invalidní důchod, starší dcera v době léčby končila školu. Dopad nemoci na nás se tak ani nedá popsat – jak finanční, tak emoční. Za příspěvky Dobrých andělů jsme tedy velmi vděční. Psychicky nám pomáhají hlavně mí rodiče a maminky z oddělení, kde jsme byly s Teuškou hospitalizované. Nejvíce však dcera Martina, na kterou se mohu ve všem spolehnout.“ popisuje nelehkou situaci paní Jitka.

20003020_tea1

Dobří andělé pomáhají rodině od počátku nemoci. Finanční prostředky používá rodina nejčastěji na nájem, dopravu do nemocnice, dezinfekční prostředky a doplatky léků, ale také na nízkobakteriální stravu, která je nedílnou součástí léčby. Ta je specifická především vysokou náročností na kvalitu jídla. Potraviny musí být ideálně vakuované, nesmí se ohřívat a je nezbytné je ihned spotřebovat.

20003020_tea5

Akutní fáze léčby by měla u Teušky skončit po roce. Aktuálně dostává nejsilnější formu chemoterapie, která je v případě jejího onemocnění možná. Kvůli silným dávkám byly první měsíce léčby velmi náročné. Denní režim je stále přísný, vlivem léčby má Tea oslabenou imunitu a nesmí se například stýkat s dětmi. V následujících dvou letech Teušku čeká udržovací fáze léčby, která si klade za cíl zabránit zhoršení onemocnění.

Držíme palce, aby se jí dařilo co nejlépe!

 

Jak můžete Teodorce a její rodině pomoci?

Finančním příspěvkem na účet veřejné sbírky Nadačního fondu Dobrá srdce  2700977831/2010 ,

variabilní symbol 7012016,

zpráva pro příjemce: Dar pro TEU

 

pro platby ze zahraničí

IBAN: CZ2520100000002700977831

BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

 

Dbejte prosím na zadávání variabilního symbolu (vs), ten je velice důležitý pro správné přiřazení platby. Děkujeme.

 

P.S.

Šetříme na auto...pro nás po dva roky nejdůležitější...plus léky na podporu imunity... nizkobakterialni stravu....atd...

Sdílet