Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Pražský Night Run 2015 měl rekordní účast nejen z řad závodníků!

Opět po roce se sešlo přes dva tisíce běžců ve všech kategoriích, aby poměřili síly na další zastávce závodů Night Run 2015.

Opět po roce se sešlo přes dva tisíce běžců ve všech kategoriích, aby poměřili síly na další zastávce závodů Night Run 2015.

Podél trati stál koridor tisícovek diváků a fanoušků, kteří se přišli podívat na tuto zajímavou sportovní událost v Letenských sadech. Do cíle 10 km trati doběhli vítězové obou kategorií s náskokem na druhého v pořadí. Mezi muži neměl konkurenci Michal Majoroš za 34:32 a v ženách si pro vítězství s obrovským náskokem doběhla Zuzana Rusínová v čase 38:29.

Na pražské Letné v sobotu 19. září se sešli běžci ze všech koutů České republiky. Dopoledne se Pražané dočkali otevření tunelu Blanka a v odpoledních hodinách odstartoval dětský pohár RWE KIDS CUP, který nabírá na popularitě mezi malými běžci. Tohoto poháru se zúčastnilo přes 200 malých běžců. Děti běhaly od 350m do 1600m. Každý malý účastník dostal v cíli medaili. Vítězové si odnesli plno cen a dárků. Jako doprovodný program zatančila děvčata ze skupiny Hladík Dance Center a sklidila velký úspěch za svoji produkci. Ve večerních hodinách se již začalo stmívat a byl na pořadu dne AVON BĚH proti rakovině prsu, který si nenechala ujít ani dnes velmi vytížená primátorka Adriana Krnáčová. Ta, ačkoliv podle svých slov na běhání nemá tolik času, si s jistotou pohlídala střed startovního pole a v doprovodném Avon běhu na 5 km zaběhla čas 34:41. Na start Avon běhu se postavila i Iva Pazderková, herečka, Tomáš Zdechovský, europoslanec a televizní moderátorka Renáta Czadernová a dalších 800 startujících.

Hodinu po startu Avon běhu, se schylovalo ke startu NIGHT RUN, kde již byla na Letné opravdová tma. Všichni startující musí mít v povinné výbavě čelovou svítilnu. O start se postaral starosta Prahy 7, Mgr. Jan Čižinský, který výstřelem odstartoval nekonečného hada, kterého vytvořily čelové svítilny tzv. čelovky. Trať vedla Letenskými sady a měřila 5km. NIGHT RUN se skládal ze dvou okruhů. Nekonečné výhledy na osvětlenou Prahu si užíval každý závodník. Zážitkový běh přinesl přeci jen i zážitkové časy. Vždyť ze závodníků na 10km distanci jich jen prvních 16 stlačilo svůj čas pod 40 minut. O místo na podiu se ale muselo tvrdě bojovat. Mezi muži vítězný Michal Majoroš opanoval závod stylem start - cíl. „Po 700 metrech jsem se odpoutal a takřka celý závod běžel sám. Vzhledem k tomu, že jsem to tu bral tréninkově s výhledem na další závody jsem spokojen i s časem," popsal průběh závodu neohrožený vítěz. Ten za sebou téměř o dvě minuty nechal sokolovského Petera Maurera, který finišoval za 36:21 a o další půlminutu zpět v čase 36:53 si pro třetí místo doběhl Pavol Stanek.

Poslední dozvuky babího léta si nenechaly ujít spousty lidí a nejen v zázemí, ale i po celé trati vytvořily příjemnou atmosféru, která si v ničem nezadala se velkými závody. Kdo ale neměl čas se kochat výhledy byla vítězka ženské kategorie Zuzka Rusínová. Ta nedala svým soupeřkám žádnou šanci a jako jediná se dostala pod 40 minutovou hranici. „Nevěděla jsem, jaké tu budou soupeřky. Chtěla jsem se pohonit Lenkou Šibravovou, ale nakonec jsem musela závodit jen vepředu s chlapy," hodnotila s úsměvem na tváři vítězka. Ta si zatím na závodech Night run drží stoprocentní bilanci. „Běžela jsem jen tady a v Mostě a oba závody vyhrála, takže spokojenost. Teď už trochu odchází forma, takže na podzim už mě čekají jen nějaké menší běhy," nastínila plány na konec sezony. Lenka Šibravová nakonec byla druhá se ztrátou více jak 3 a půl minuty za 42:01. Na třetí příčku vystoupala Ivana Dolanová s časem 42:46. 

Sdílet

Galerie